This website works best with JavaScript enabled

 

 

hidravlichen_stend.jpg

Обслужваме клиенти от цялата страна

Автосервиз AirShox EU, разполага с машина за смяна на ATF масло (Lifeguard 6, Lifeguard 8 и др.) в автоматични скоростни кутии на почти всички автомобили на пазара. Машината е марка PROTEC (Made by LАUNCH) снабдена със специална почистваща система, която гарантира 99% смяна на старото масло чрез промивка.

PROTEC е германски лидер в производството на почистващи добавки за автоиндустрията (химия), част от Bluechem GROUP.

Препоръчително е да сменяте маслото в скоростната кутия на Вашия автомобил всеки 100.000км. В зависимост от натоварването и стила на шофиране, този интервал би могъл да се намали до 60.000км.

Типични симптоми на износено масло в дадена автоматична скоростна кутия:

-          Забавяне при смяна на предавка

-          Усещане за полусъединител и превишаване на нормалните обороти за смяна на по-висока предавка

-          Шумове, нехарактерни за Вашата автоматична предавателна кутия

-          Груба смяна на предавка с усещане подобно на лек удар/придърпване

-          Авариен режим/ниско налягане

Редовната поддръжка на автоматичната скоростна кутия, Ви предпазва от нежелани и скъпи ремонти. По време на експлоатация, в скоростната кутия се натрупват отлагания от маслото както и фин прах/стружки от износващите се части. Когато подобно масло се задържи дълго в скоростната кутия, то това неизбежно води до по-високи нива на триене и износване.

Цените на услугата зависят индивидуално от марката и модела на Вашия автомобил. Молим да ни посетите или да се свържете с нас за повече информация и/или изготвяне на оферта.

В случай, че имате проблем с неравномерна смяна на предавките, замисляне, удари/придърпване, приплъзване на пакети и др., бихте могли да се обърнете към нас за съдействие.

Предимството на смяна на маслото с машина е очевидна от сравнителните снимки.


Разликата се обяснява с факта, че маслото в системата на скоростната кутия НЕ се съдържа само в нейния картер (за разлика от двигателното масло). Допълнителното количество масло се намира в турбината (torque converter), охладител/радиатор и маслените магистрали от и до него. Практически ако една автоматична скоростна кутия има вместимост ~9л (Touareg V6 AISIN), то чрез източване на маслото само от картера й (през обособената за това пробка) бихме могли да сменим едва 5-6л. За да постигнем ефектът на пълна смяна на маслото, по метода на източване от картера, ще ни бъдат нужни минимум две смени на маслото, през интервал от ~200км (за да симулираме промивка).

Разликата ще бъде:

1. Двойно заплащане на труд ~ +45лв

+

2. 6л Iва смяна + 6л IIра смяна = 12л масло в сравнение с 9л (смяна с машина)

=> 3х 30 до 60лв/л = 90 до 180лв в повече

+

3. Вашето време -> безценно

=

Тотал: ОТ ~135лв повече, което е около 40% увеличение на цената на услугата в сравнение с тази по метода на промивка и пълна смяна на маслото във Вашата автоматична/полуавтоматична скоростна кутия.

PROTEC ATF EVOLUTION 501+ разполага с мерителни везни и собствен софтуер, който контролира промивката, изсмукването на старото масло и пълната смяна с нов ATF с точност до 0.1л (100мл). Всеки производител предупреждава, че количество масло (+- 100мл) е важно за правилното функциониране и безпроблемна работа в дългосрочен план, на всяка една автоматична/полуатоматична скоростна кутия.

Разполагаме с пълен набор от накрайници, осигуряващи възможност за смяна на маслото в  почти всички видове автоматичи скоростни кутии. Това включва и автомобили предназначени за американския, азиатския и японския пазари. Също така автоматични скоростни кутии, произведени от ZF, AISIN, AUDI (S-Tronic), Mercedes Benz, VAG (DSG), Bosch (CVT), MB 7G Tronic, Porsche (PDK), BMW (SMG) и др.


Видео демонстрация на процеса и крайния резултат.

Ние се грижим за Вашето безаварийно шофиране!

 

 

Телефони 

Станислав Цончев
Call +359 887260560
Управител

Петя Димитрова
Call +359 88 787 1330 Мениджър клиенти

 

Facebook  

Обслужваме клиенти от цялата страна

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440