This website works best with JavaScript enabled

 

 

Wheel-Aligner-Hunter-Elite-TD-LR.jpg

Обслужваме клиенти от цялата страна

Промяна на стопове от Американски към Европейски

Когато внасяте автомобил от САЩ или Канада в Европа, ще трябва да направите някои специфични стъпки и промени, за да го приспособите към европейските стандарти и изисквания. В зависимост от конкретната държава, в която ще карате автомобила и от стандартите на тази държава, изискванията може да варират. Въпреки това, по-долу ще ви предоставим някои общи стъпки, които трябва да изпълните:

  1. Регистрация и документация: За да карате автомобила в Европа, ще трябва да го регистрирате в съответната държава и да подготвите всички необходими документи, като вносен сертификат, данни за автомобила и други.

  2. Адаптиране на осветлението: Американските автомобили често имат различно осветление (например, дневни светлини), което може да не отговаря на европейските стандарти. Ще трябва да замените или преоразмерите фаровете и задните фарове (стопове), за да бъдете в съответствие с европейските изисквания за осветление. Най-често стоповете светят в червено, като спирачката и мигачът са на един канал - секция.

  3. Спирачната система: Проверете спирачната система и се уверете, че отговаря на европейските стандарти. В зависимост от модела на автомобила, може да се наложи да замените спирачния усилвател, дисковете или накладките. 

  4. Емисии: Американските автомобили често имат различни стандарти за емисии от тези в Европа. Ще трябва да се уверите, че двигателят на автомобила отговаря на европейските стандарти за емисии, и може да се наложи да инсталирате катализатор или други съответни компоненти.

  5. Преглед и технически контрол: Преди да можете да регистрирате автомобила, ще трябва да го представите на технически контрол, където ще се уверят, че отговаря на всички стандарти и изисквания.

  6. Данъци и мита: Не забравяйте да се консултирате със съответните органи за данъци и мита относно внасянето и регистрацията на автомобила.

Обърнете се към местния орган за регистрация на автомобили или към специализирани фирми, които се занимават с внасянето и регистрацията на автомобили от други страни, за да получите точна информация и съвети за конкретната ви ситуация.

Разликата между американските и европейските стопове (задни фарове) на автомобилите включва няколко аспекта:

  1. Светлинни функции: Американските стопове и европейските стопове често изпълняват различни светлинни функции. Например, някои американски модели имат червени стопове, които светят непрекъснато, когато автомобилът спира и едновременно с това да изпълняват светлини за мигачи. Европейските стопове, от друга страна, могат да имат комбинирани функции, като червени светлини за стоп, задни мигачи (оранжеви) и задни светлини за шумова аларма.

  2. Дизайн и форма: Дизайнът и формата на стоповете може да варира между регионите. Някои американски автомобили имат по-големи и разнообразни стопове, докато европейските обикновено са по-малки и имат по-чист и функционален дизайн.

  3. Светлинни технологии: Със светлинните технологии също могат да има разлики. Например, някои американски автомобили използват LED-светлини за стопове и мигачи, докато други използват обикновени жарови крушки. В Европа обаче LED-технологията за стопове и мигачи е по-широко разпространена.

  4. Светлинни стандарти: Америка и Европа имат различни стандарти и изисквания за светлинните системи на автомобилите. Тези стандарти включват осветление, цветове, интензивност и други параметри, които могат да се различават.

Телефони 

Станислав Цончев
Call +359 887260560
Управител

Петя Димитрова
Call +359 88 787 1330 Мениджър клиенти

 

Facebook  

Обслужваме клиенти от цялата страна

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440